syamiel's band

letak banner saya kat blog kamu,ok!!

masukkan banner blog saya kat blog awak semua ya..

cara membezakan kucing sebenar dan kucing jelmaan jin

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

 (Surah Yassin, Ayat 9)

Ayat tersebut boleh dijadikan sebagai doa pelindung sama ada untuk melindungi diri, keluarga atau harta. Semasa membaca perkataan "sadda" yang bermaksud benteng/dinding, bayangkan perkara yang ingin dilindungi itu dibentengkan oleh benteng yang sangat hebat. Petua ni saya ambil dari rancangan Tanyalah Ustaz di TV9 yang membicarakan topik sihir. Dah lupa nama ustaz tu, tapi yang ingat beliau merupakan seorang pengamal perubatan Islam.

Ni gambar hiasan saja okeh. Jangan lak ko nampak kucing macam ni, terus ko pecut 100km/jam!
Selain tu nak kongsi jugak mengenai ciri-ciri kucing jelmaan jin yang dikongsi dalam perbincangan tersebut:
  1. Berwarna hitam.
  2. Petua untuk membezakan kucing sebenar dengan kucing jelmaan jin, perhatikan pada mata kucing tersebut sama ada berkelip atau tidak. Sekiranya berkelip, maka itu adalah kucing sebenar. Jika tidak, itu adalah kucing jelmaan jin.
  3. Cara mudah untuk membuatkan mata kucing tersebut berkelip, pegang kepala kucing kemudian garu/usap di bawah leher/tengkuk kucing tersebut. Kucing sebenar pasti akan berkelip matanya sekiranya ia diperlakukan sebegitu, manakala kucing jelmaan jin tetap tidak akan menutup matanya (berkelip).
  4. Jika kucing tersebut adalah jelmaan jin, suruh kucing itu keluar dalam cara apa sekalipun.
Selain kucing, ustaz tu pun ada kongsi macam mana untuk membezakan antara ular sebenar dengan ular jelmaan jin. Kaedah yang sama, perhatikan mata ular, berkelip atau tidak. Ko tak payah la carik penyakit nak gi tangkap ular tu usap tengkuk dia macam kucing! Cukup tengok mata dia je...

Moral of the story, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI KORANG TU SELALU TENGOK RANCANGAN BERFAEDAH MACAM TANYALAH USTAZ TV9 TU... Serius, topik-topik yang dibincangkan biasanya berkisar dengan keadaan semasa. Banyak ilmu yang kita boleh recall, takpun ilmu baru yang mungkin ramai antara kita tidak tahu. Selain tu boleh berinteraksi secara langsung dengan penceramah/ustaz melalui email atau panggilan telefon kalau ada soalan. Rancangan ni secara langsung disiarkan setiap hari, jam 7.00 am di TV9. Ulangan pulak pada waktu malam, jam 11.00 pm dan ada hari bermula jam 12.00 am...

No comments:

Post a Comment

Followers